Saturday, February 23, 2008

Burma: Yangon

Just look and smile

Després d,una llarga i freda nit a l,aeroport de Bangkok arribem a Yangon( ex-Rangun), capital de Myanmar, només arribar allà passem els controls de passaport rutinaris i allà junt amb la resta de motxileros anem cap a una guest house, ja de cami amb el taxi veiem que l,antiga birmania no te res a veure amb Tailandia, aqui homes i dones vesteixen longhi, una especie de pareo de teles estampades i de colors, dones i nens porten Tanaka un maquillatge groc a la cara per protegir-se del sol. Veiem moltíssims monjos pels carrers vestits ja no de taronja sino de color granate fosc. Tot sembla ser molt més tradicional, molt menys contaminat per la globalització.

Ferry

De moment hem passat els primers dos dies a la capital on hem vist un temple espectacular, diria que no es comparable a cap dels temples que hem vist abans enlloc, simplement increible. Dema ja ens tornem a posar en ruta i agafem un autobus d'unes 7 hores cap a les platges de l'oest.



Swedagon Pagoda, Yangoon

La primera impressió la veritat es que ha estat molt bona, la gent es extremadament amable, tots somriuen , pero potser el que xoca mes es que et miren, ens miren moltissim i amb molta curiositat, i ens somriuen, avui un grup de turistes d,aqui ens han demanat si es podien fer una foto amb la clara, molt comic, quan hem preguntat perque ens han respost que eren del sud del pais i que mai havien vist occidentals abans!
Però bé, en certa manera els puc entendre perque a mi em passa el mateix amb els monjos, no se perque pero no els puc deixar de mirar, avui al ferry en tenia un tres bancs més endavant i quan hem baixat del ferry se m,ha vingut a presentar: nice to meet you! where are you from?

No comments: