Saturday, March 8, 2008

The glass palace

Després de moltes hores de viatges en autobusos-infern ( a Myanmar on i caben 5 i caben 25 mes gallines, el peix del mercat i altres...). I si no hi ha prou lloc, ja saps...cap al sostre amb les bosses!


La última setmana l,hem passat a l,estat de Shan a les muntanyes del nord del pais.
Tot i tenir els nostres dubtes al final vam decidir fer 5 dies de trekking de Kalaw a Inla Lake (uns 80 km.) i la veritat es que han estat una experiència molt xula. Durant 5 dies hem caminat i visitat pobles on mai havien vist a un blanc, normalment els nens corren a saludat-te i t'envien petons, en aquests poblets perduts es posaven a plorar, del temps del colonialisme el blanc es com el Coco, si no et portes be se t,emporta! aixi que et veien i sortien corrent!Hem dormit a llocs increibles, pero potser el millor de tots va ser un convent de monjos budistes perdut al mig de les muntanyes. Tambe vam anar a una boda tradicional on tenen un nuvi i una nuvia de recanvi ( veure foto, al costat del nuvis) per si un dels dos de la parella es mor durant la boda ja que el casament no es pot suspendre sota cap concepte.


Ens hem acostumat a creuar-nos amb monjos de 5 anys, veure water buffalos creuant rius i esmorzar un super plat d,arròs i dos ous ferrats i fins i tot nouddle soup a les 7 del mati. Viure sense electricitat ha passat a ser lo normal, lo extrany es quan torna! pero d,alguna manera tot funciona prou bé, menys l,internet, això si que no te remei...Seguim el nostre cami amb els nostres amics israelis, que ja casi son com germans( aji ). Ja xapurrejem frases estupides en hebreu, molt utils... com per exemple hola cacauet, si, ben estupid pero fa molta gracia! vindria a ser Sababa eguzim!


La Mar ha tornat a canviar de nom, ara es diu Mazabe (jazmi) veerrrrry beautiful name, flower name! I la Clara ha fet una nova incorporació al seu antic nom, "La- Sande oohhhh beautiful moon, verry beautiful! beautiful girl,beutiful name"
Els últims dies decidim passarlos a Mandalay, tornar a estar en una gran ciutat ens atabala una mica, cotxes, gent, caos... i a mes fa moltíssima calor durant el dia!Pero com tot, Myanmar s,acaba, i en 4 dies hem de tornar a creuar el pais direcció sud per agafar el vol que ens portara cap a Tailandia.
Tres semanes han passat volant i ara ens fa molta pena deixar un dels millors països on hem estat, un paradís encara verge al mig d,Asia. Pero no tot és tan bonic, ni nosaltres som tant innocents per pensar que tot es el que es veu, mig pais son arees restringides on la guerrilla i les minories étniques lluiten pels seus drets, altres son arees militars, i en altres simplement hi ha les plantacions d,opi mes grans d,Asia. La gent viu esperant i lluitant pel canvi, i aquest canvi no pot tardar a arribar, Inschala se,n surtin i no es vessi mes sang!
No comments: