Friday, May 9, 2008

RIO: a meillor mousse do mondo




Cristo corcobado


Ara ja fara casi una setmana que estem per Rio, trobar un hospitality que ens acollis a casa seva ha sigut missio impossible i es que os brasilenyos no gostan de hospedar en a sua casa, eles pensan que a sua casa e feia!, o aixo es el que ens va explicar ahir un brasileny del sud que esta al nostre hostal.

En fi que contactem al Pau, l,amic del Dani de Dehli i ens proposem patejarnos tot Rio, d,Ipanema a Santa Teresa, aixo si amb la calma, aixi que dediquem un dia a cada barri.

Menino fent acrobacies al bondihno, tranvia que puja al barri bohemi de Sta.Teresa

Be, primer de tot aclarar el conepte platja brasilenya . Vindria a ser un lloc de reunio social, on vas a ensenyar els fruits del gimnas o lo moreno que estas, tambe es optim per practicar tot tipus d,esports, futbol, volley, surf, frescoball, etc...
Lligar vindria a ser el passatemps nacional, tan popular com el futbol i es que "os brasilenhos gostan de ficar"


Praia Botafogo, Pao d,azucar


A les platges es possible adquirir tot tipus d,objectes, practics i no tan practics, aquests en son alguns: refrescos, cocos, empanadas, mousse de maracuya, gelats, boles per perfumar el teu armari, tot tipus de bisuteria, cremitas pel cutis, el pareo amb la bandera de brasil, gambes fetes amb una barbacoa de motxilla (ho juro!), mate, souvenirs, tatuatges de henna, bosses i tot tipus de complement imaginable...




Praia d'Ipanema

I aqui us deixo l,eslogan del millor venedor d,Ipanema que ens va arribar al cor (escriure amb portunyol aixi el lector es pot fer una idea mes exacta)
-Nao sou eu qui fala, e o poblo d,ipanema, tem a meillor musse de maracuya!!! a meillor mousse pra a meillor praia do mondo, a meillor musse d,ipanemaaaaa!!! (a grito pelao)
Quin personatge...


La famosa platja de copacabana ens decepciona , el barri es decadent, gris i ple d,edificis enormes a primera linia de mar, aixi que no te gaire glamour. Segons el Manuel (una de les nostres fonts d,EFE a Rio i vei de copacabana ) es on hi ha la major densitat de poblacio de Brasil, molts d,ells iaios que aprofitant el seu tracte preferencial als serveis publics es colen de tothom i fan la vida als habitantes del barri una mica mes complicada.
El glamour i la bohemia es troben mes aviat a Ipanema, que vindria a ser el barri chic, amb casetas baixes, botigues mones, restaurants i gente bonitinha.



Praia de Copacabana

Rio es un conglomerat de barris separats per morros (turons) i envoltat de platges, cada una amb el seu caracter propi. El centre vindria aser una especie de Nova York tropical i per acabar de fer mes exotica i interessant la barreja tens les favelas, una pila de casetes de construccio precaria apilades a les faldes dels morros on viu la gent mes humil. Nomes a Rio n,hi ha 700.
Tot plegat es una bomba cultural que fa de Rio una ciutat rica en contrastos i cultura pero tambe bastant perillosa i alhora atractiva pel foraster.


Cementiri de Sao Joao Batista (Botafogo)

1 comment:

Hristo said...

Ieeeeiiiii!!! Grande el post de Rio, m`he enrecordat del menda aquell venent el millor mousse de maracuia, segons el poble d`Ipanema clar!!jaja,quin paio!!!
Espero que estigueu bé les 2, un petó molt fort des de Rio!!
Pau