Tuesday, August 19, 2008

Shalom and welcome!

De costa a costa fa un punt i a part. Resituem-nos.

La Clara

Argentina is over i la Clara decideix donar per acabat el viatge que vam iniciar juntes i acabar separades. Maig 2008 , la Clara deixa Brasil i s'encamina cap al seu futur Buenos Aires querido, allà va a para a casa de l'Ale (de la nostra estimada comunitat de becaris d'EFE) despres d'una setmana aferrada al sofà de l'Ale decideix tornar a veure mon. San telmo i Recoleta, botiguetes i asados, vins bons i barats, alfajores, i matecitos. Del rio de la plata a la Patagonia i del sud al nord cap a Bolivia. Agost. La Clara decideix tornar cap a Barcelona, la desició sorprèn a més d'un i d'una,sorpresa, alegria i alguna que altra llàgrima. Per endavant queda un final d'estiu, que comença fort amb les festes de Gràcia. La Clara ja està aquí.

La Mar

Proxima estació: Israel, terra dels nostres habibis.


Kibutz de l'Oron (Zi'hon)

Aquest cop és un viatge diferent, la complicada situació politica i social que viu el pais planteja dificultats tècniques i dilemes morals.
La idea: conèixer les dues realitats. El plan: 10 dies en un kibutz al nord, deu dies com a participant en un intercanvi de dones catalanes-palestines a Natzareth amb l'SCI , més 4 dies de lo que salga. El pla general, el de sempre: motxilla, cámara, i improvisació.



La Mar els seus dubtes i problemes logístics.

Digueu-me previsora pero m'he canviat el passaport, entro neta a un pais on la mes mínima diferencia o dubte aixeca la sospita terrorista. Entro amb el millor expedient possible, 4 amics que han fet el servei militar i m'esperen. Fins aqui tot en ordre. Projecte amb dones palestines , mec!!! menys 10 punts! alarma, alarma!senyoreta, pensa voste visitar palestina: joooo? noooo, que va... Who is Arafat?


A partir d'aquí, a veure quantes hores em tenen marejant la perdiu,vaig avisada, els interrogatoris poden ser bastant pesats. Si la meva cara de bona nena per controls, aduanes i anti-multes segueix funcionant, no problem. Sino paciencia!

Welcome to Israel! what are you doing here?


Passejant per Tel aviv

No comments: